Hold blæren fornøyd når du er på ferie

Publisert av Serena Green, 02.aug.2022

Rull ut håndkleet på solsengen! Du har klart planleggingen og pakkingen, du har hoppet over flyplasshekkene og du har kommet igjennom turbulensen på flytoalettet! Det er endelig tid for deg og blæren din til å nyte ferien du fortjener!

AID0055112-CID55116

Dette er den fjerde i en serie av blogger, skrevet av lidenskapelig reisende og Wellspect ambassadør, Serena Green. Les del tre her.

På dette stadiet på alle turer jeg har tatt, enten jeg flyr eller reiser på vei eller sjø, har jeg prøvd å være veldig flink til å ta regelmessige toalettpauser. Jeg har holdt meg hydrert og prioritert personlig hygiene, da jeg kateteriserer meg på reisen min. Jeg har kommet meg trygt i mål, og mannen min, blæren min og jeg kan begynne å slappe av.

Å få jetlag sammen med kateterrutinen min

Hjemme ser nyrene og blæren min ut til å fungere omtrent likt fra dag til dag. Jeg våkner ca. kl. 07.00 og kateteriserer meg etter morgendusjen. Fordi jeg ikke føler at jeg har full blære, vil jeg ha en fast tid på formiddagen, en etter lunsj, en før jeg går på treningsstudioet rundt kl. 17.00 og en sengetid omtrent kl. 10.30 pm. Aktivitet og det jeg har drukket de siste 24 timene vil bestemme mengden urin jeg produserer. Å vite dette og det at jeg har større urinvolum på morgenen, betyr at denne timeplanen ser ut til å fungere for meg og kroppen min.

En feriereise forstyrrer definitivt dette mønsteret for meg! Når jeg har fløyet langdistanse, får blæren min jetlag! Dette kan bare være et lite særpreg ved kroppen min, og jeg vil gjerne vite om du opplever det samme. De første dagene jeg har tilpasset meg en ny tidssone, fungerer blæren min på timeplanen jeg har hjemme. Når vi ankommer en ny tidssone, vil jeg imidlertid justere RIK timeplanen min tilsvarende – jeg vil kateterisere etter morgendusjen, ha en liten 3 eller 4 timer senere osv. Det er ikke spørsmål om hvilken tidssone som vinner, da nyrene og blæren tilpasser seg den nye tidssonen etter noen dager – jeg trenger bare å bruke noen ekstra katetre til kroppen tilpasser seg. Jeg kan ende opp med å ha to store tømminger på ettermiddagen/kvelden, så det er fornuftig å legge til en ekstra tur på toalettet for å hindre at det fylles opp et stort volum i blæren. Moralen i denne historien er å pakke ekstra katetre ettersom du aldri vet hvordan nyrene og blæren vil bli påvirket av endringen i tidssonen.

Å holde seg hydrert betyr mer intermitterende kateterisering

Uansett hvor jeg er i verden eller hva jeg gjør, har jeg alltid som mål å holde meg hydrert med vann. Hjemme i det kjøligere klimaet i UK er dette enkelt, men å reise til et varmt land kan påvirke hydreringsstatus. Alle er forskjellige og medisinske oppfatninger er litt forskjellige, men jeg har som mål å drikke 2 til 2,5 liter vann hver dag, spesielt hvis jeg har hatt en veldig svett spinntime på treningsstudioet! Når du er borte, er det vanskelig å vite hvor mye som er nok. Jeg har nylig tilbrakt tid i Darwin i Australia, hvor den gjennomsnittlige daglige temperaturen var 37 grader Celsius, det var fuktig og jeg var oppe og løp kl. 6:30 am. Den beste måten å vite om jeg drakk nok, var å se på fargen på urinen min. Hvis du er en naturelsker, bør en hydrert kropp produsere urin som har samme farge som blekt halm. Hvis du er en vindrikker, bør urinen din ha samme farge som en pinot grigio, hvis du er hydrert!

Skål

Bare fordi du har tatt med blæren på ferie, betyr det ikke at den vil slappe av. Faktisk er det helt motsatt!

AID0055155

Du kan begynne å drikke mer på ferie når det er VARMT! Eller hvis du står på ski, er den varme sjokoladen midt på formiddagen ekstra væske for deg. Du kan unne deg en ekstra øl eller cocktail. Alle disse ekstra drinkene, spesielt de alkoholholdige, kan føre til ekstra toalett turer, utover din vanlige rutine. Dette er nok en grunn til å pakke ekstra katetre; ikke gå tom!

Hvis du tar med blæren på en tur eller ferie, ikke la deg friste til å pakke så lite kateter som mulig; du kan fort gå tom når du kateteriserer deg selv! Jetlag, å holde seg hydrert og dine endrede drikkevaner kan endre antall ganger du trenger å kateterisere deg selv hver dag. Planlegg og pakk godt, og du vil nyte disse feriedrinkene enda mer!

Hvis du planlegger å reise til utlandet i år, kan vårt praktiske reisebevis gjøre livet litt enklere. Be om det her:

Last ned reisebevis

Vil du lese mer om Serenas reiser? Abonner på bloggen vår og få flere tips og tricks fra Serena og andre brukere av produktene våre.

 Abonner på Wellspect Blogg

Vær oppmerksom på at helsevesenet fungerer forskjellig i ulike land og at tjenestene som tilbys til brukerne av produktene våre kan variere avhengig av hvilket land man bor i.

 

Emne: LoFric, Å reise med kateter