Hva synes Alice 10 år om transanal irrigasjon?

Publisert av Wellspect HealthCare, 02.feb.2023

Alice Tillman er lidenskapelig opptatt av å spre kunnskap om TAI. Tanken på at andre barn må tåle smertefulle prosedyrer på grunn av tarmproblemer, som hun gjorde, gjør henne frustrert, når det finnes tilgjengelige alternativer. Hun håper at alle barn som trenger det skal kunne bruke det og kunne ha det morsomt i livet igjen.

Picture1

Alice Tillman er en glad, ti år gammel jente som liker å danse, svømme og ri, og blir mer uavhengig og får mer selvtillit. Foreldrene hennes, Anna og Peter, planlegger dagsturer og aktiviteter med familien. Deres takknemlighet for at dette er mulig er til å ta og føle på.  Alice ble født med komplikasjoner som hemmet tarmfunksjonen hennes, og diagnosen hennes krevde at foreldrene måtte bruke klyster for å tømme tarmen. Dette var veldig smertefullt, men heldigvis kunne Alice begynne å bruke transanal irrigasjon –TAI, og familien kunne begynne å leve igjen.

Vi spurte Alice hva hun synes om TAI

Picture2-1"Jeg husker ikke hvor gammel jeg var da jeg startet med TAI, men jeg husker hvor bra det føltes sammenlignet med klysteret jeg pleide å bruke, og jeg føler meg bra nå. Jeg kan gjøre nesten alt selv.

Men mamma og pappa er alltid sammen med meg. Jeg bruker TAI om kvelden, vanligvis fem dager i uken.

Jeg synes det er flott, fordi før var det hver dag. Nå kan jeg danse og ri, og jeg hadde ikke tid til det tidligere. Jeg kan gjøre alt som vennene mine gjør nå. Jeg liker å danse og ri, være sammen med venner og se på filmer.

 

Det kan være vanskelig med TAI noen ganger, men som regel går det bra. Nå som jeg blir eldre kan jeg gjøre nesten alt på egen hånd, så det er mye bedre. Det gjør ikke vondt i magen slik som det gjorde med klyster og magekramper.

Jeg er ikke redd, og det er ikke farlig :)

Det viktigste for Alice er at det ikke lenger gjør vondt, og at hun nå har tid til de morsomme tingene - Anna Tillman, moren til Alice

Picture3Vi har samlet informasjon fra helsepersonell, vitenskapelige eksperter, foreldre og brukere. Vi håper å kunne gi deg mer kunnskap og motivasjon til å begynne å bruke TAI sammen med ditt barn!

Last ned Foreldreveiledning: Barn og transanal irrigasjon

Alice er en Navina™ produktbruker.

Alice's familie har fått kompensasjon fra Wellspect for å dele sin historie.