Movember – å spre bevissthet om prostatakreft

Publisert av Anna Mars, 19.nov.2020

Finn meg på:

Movember er en global organisasjon som sprer kunnskap og skaper bevissthet om menns helse. Prostatakreft er den nest vanligste kreftformen hos menn, med 1,3 millioner menn diagnostisert hvert år. Movember jobber mot en dag der ingen menn dør av prostatakreft. Her er deres topp 5 tips for menns helse.
movember-hs

Menns helse

Movember er en global organisasjon som tar for seg noen av de største helseproblemene som menn står overfor: prostatakreft, testikkelkreft samt mental helse og forebygging av selvmord.

"Globalt dør menn i gjennomsnitt seks år tidligere enn kvinner, og av årsaker som i stor grad er mulig å forebygge. Hvilket betyr at det ikke trenger å være slik: Vi kan alle ta grep for å leve sunnere, lykkeligere og få et lengre liv."

5 ting menn kan gjøre for å få et sunnere liv:

 1. Tilbring tid med folk som får deg til å føle deg vel.
  Hold kontakten. Vennene dine er viktige, og det er bra for deg å tilbringe tid sammen med dem. Ta kontakt med jevne mellomrom og ta deg tid.
 2. Prat mer.
  Du trenger ikke å være ekspert, og du trenger ikke å være den eneste løsningen, men å være der for noen, lytte og gi deg tid kan være livreddende.
 3. Kjenn alderen din.
  Når du er 50, snakk med legen din om prostatakreft og om det er riktig for deg å ta en PSA test. Hvis du er av afrikansk eller karibisk avstamming eller har en far eller bror med prostatakreft, bør du ha denne samtalen når du er 45 år.

  Lær mer om prostatakreft

 4. Kjenn testiklene dine. Enkelt.

  Bli kjent med hva som er normalt for testiklene dine. Gi dem en sjekk regelmessig og gå til legen hvis noe ikke føles riktig.
  Lær mer om testikkelkreft

 5. Beveg deg mer.
  Legg til mer aktivitet gjennom dagen din. Gjør mer av det som får deg til å føle deg vel.

 • Ta et gående møte
 • Parker lengre fra stasjonen
 • Gå av bussen et eller to stopp tidligere
 • Ta trappen i stedet for heisen
 • Sykle til jobben i stedet for å kjøre

For å lære mer om Movember og hvordan du kan støtte og delta, besøk:
https://ex.movember.com/about/foundation 

 

Emne: movember, menns helse, symptomer fra nedre urinveier, forstørret prostata (BPH)