LoFric Elle vinner Red Dot for fremragende designkvalitet

Publisert av Anna Mars, 27.aug.2020

Finn meg på:

Red Dot juryen har tatt sin avgjørelse: LoFric Elle kom seirende ut av «Red Dot Award: Produkt Design 2020» og vant en Red Dot for sin gode designkvalitet. Det betyr at Wellspect er en av vinnerne i verdens mest anerkjente design konkurranse.

wellspect-Blog Post Banner Red Dot Award 2020-U
LoFric Elle – verdens første intermitterende kateter med et L-formet håndtak

LoFric Elle er designet for å tilby kvinner et klart til bruk, hygienisk, lite og diskret intermitterende kateter. Det ergonomiske håndtaket muliggjør en mer oppreist stilling og god kontroll under kateteriseringen. Hylsen blir til et håndtak når den festes til katetret. Dette er en ny måte å kateterisere på, som gjør kateterisering enkelt å lære og utføre.

“Wellspect fokuserer ikke bare på design for diskresjon, vi tilbyr smarte og brukervennlige design som gjør en virkelig forskjell for både brukere og helsepersonell” sier Global Product Manager for LoFric Elle, Susanne Lindholm. Under hele prosessen, fra utvikling til sluttprodukt, har vi samarbeidet med mer enn 100 brukere og helsepersonell som har evaluert både funksjon og design. Prosjektgruppen har bestått av mange kvinner. “Åpenbart er det lettere å forstå situasjonen for kvinnelige brukere hvis du selv er kvinne. Mye tid har faktisk blitt brukt på et toalettsete for å diskutere og evaluere sittestillinger og håndtering av katetret” slutter Susanne.

Detaljert evaluering av det angitt produktet

Red Dot Award: Produkt Design, tilbyr designere og produsenter fra hele verden en plattform for vurdering av deres produkter. I 2020, designere og bedrifter fra 60 land la inn over 6,500 produkter i konkurransen. Den internasjonale juryen består av erfarne eksperter fra forskjellige fagområder og har vært innkalt i om lag 65 år for å velge årets beste design. Vurderingsprosessen varer i flere dager og baseres på to viktige kriterier: Jurymedlemmene tester alle innslagene for ikke bare å vurdere det estetiske, men også materialet som er valgt, nivået av håndverk, overflatestrukturen, ergonomi og funksjonalitet. Etter intensive diskusjoner tar de en beslutning om designkvaliteten på produktene. Tro mot mottoet “På jakt etter god design og innovasjon”, mottar kun de beste design en pris.

Klikk her for å bestille vareprøver på LoFric Elle

Emne: Wellspect, Lofric Elle, Red Dot Award 2020