LoFric har blitt grønnere

Publisert av Anna Mars, 22.okt.2020

Finn meg på:

I Wellspect tar vi miljøansvaret på alvor. Derfor gjør vi kontinuerlige forbedringer for å redusere miljøpåvirkningen av våre produkter og tjenester. Bærekraft er tydelig i alle deler av virksomheten, og det er noe vi er veldig stolte av.

blog image green lofric

Det er av stor betydning for oss at produktene våre utgjør en reell forskjell for brukerne våre. Vi ønsker ikke å stoppe der, vi vil at våre produkter også skal gjøre en virkelig forskjell for miljøet. Det er gjort omfattende arbeid for å finne en alternativ produksjonsprosess for katetrene våre, for å gjøre dem mer bærekraftige uten å ha noen negative effekter på brukerne, og nå kan vi endelig si at vi har tatt et stort steg på reisen vår - LoFric har blitt grønnere!

Nye og grønnere produksjonsprosessen for LoFric   

Mindre vann 
Den nye belegningsprosessen bruker 98% mindre vann og slipper ut en minimal mengde spillvann. 

Mindre kjemikalier
Den nye belegningsprosessen krever mindre kjemikalier og bruker en ny type løsningsmiddel..  

50% lavere karbonavtrykk
Det nye løsningsmidlet er det beste miljøalternativet som er tilgjengelig for prosessen, og har gjort det mulig for oss å senke karbonavtrykket som kommer fra belegningsprosessen med 50%.

Det er fremdeles LoFric
Den nye prosessen og vår unike Urotonic Surface TechnologyTM er grundig testet og validert i henhold til standarder.

«Den nye prosessen som nå implementeres er basert på et løsningsmiddel med bedre miljøytelse, færre kjemikalier, lavere vannutslipp og lavere energiforbruk. Det har tatt lang tid å komme hit, men det var verdt det. Med den nye prosessen tar vi et enormt steg, brukerne våre vil fortsatt ha tilgang til det samme produktet, med samme kvalitet og trygghet, men som nå er produsert på en måte som er bedre for miljøet. Jeg er veldig stolt av det.»

- Svenn Poulsen 

Dette prosjektet går hånd i hånd med vårt overordnede fokus på bærekraft som selskap og knytter seg til alle de fire fokusområdene våre og vårt mål å samkjøre med FNs globale mål.God helse og velvære: Vi streber etter å gjøre produkter som utgjør en virkelig forskjell for brukernes helse og velvære, samtidig som vi reduserer vårt miljøavtrykk og forbedrer tilbudet. Dette stemmer overens med det globale mål 3 "god helse og velvære"

Bli klimanøytral: Den nye belegningsprosessen har hjulpet oss med å redusere karbonutslippet fra prosessen med 50% og bidrar til det globale målet 9 “Industri, innovasjon og infrastruktur.

 

Trygge, engasjerende og inspirerende arbeidsplasser: Den nye beleggprosessen ble utviklet i samarbeid med operatørene og fagforeningen gjennom et tverrfaglig team med fokus på å sikre et best mulig resultat, ikke bare for prosessen, men også arbeidsmiljøet i produksjonen. Dette samsvarer med det globale mål 8 “Anstendig arbeid og økonomisk vekst”.

 

Bærekraftig produksjon i hele verdikjeden: Ikke bare følger den nye beleggprosessen lovgivningen, den går også over all forventning. Prosessen bruker mindre vann, mindre energi og mindre kjemikalier og løsemidler. Dette stemmer overens med mål 12 ”ansvarlig forbruk og produksjon”.

 

Les mer om den nye belegningsprosessen her

 

Lær mer om bærekraften på Wellspect

 

Emne: arealdifference, ViErWellspect, Nåogifremtiden, GlobaleMål