Verdens første miljømerkede kateter

Publisert av Wellspect Norway, 19.sep.2022

LoFric, det første hydrofile tappekatetret til selvkateterisering, tok markedet med storm i samband med lanseringen i 1983. Nå tas neste steg, da LoFric, som første hydrofile tappekateter, har søkt om og blitt tildelt lisens for det nordiske miljømerket Svanen.

undefined-1

Wellspect tar sikte på å bli en ledende aktør innen miljø og bærekraft. Selskapet ligger allerede i forkant etter å ha lykkes med å redusere utslippet av karbondioksid med hele fem prosent i løpet av 2021. Som ytterligere et steg i arbeidet med miljø og bærekraft, søkte Wellspect før årsskiftet om lisens for det nordiske miljømerket Svanen.

Vår streben etter å være best i bransjen innen miljø og bærekraft blir daglig oversatt til handlinger rundt om i de 18 landene vi opererer i. Den godkjente merkingen av vårt ledende produkt LoFric, er et bevis på at vi har kommet langt ”, sier Håkan Strandberg, Vice President for den Nordeuropeiske salgsdivisjonen, Wellspect HealthCare.

Svanen er det offisielle nordiske miljømerket. For å få tildelt Svanemerket må et produkt oppfylle strenge miljøkrav. Disse inkluderer blant annet retningslinjer for type av kjemiske substanser og deres andel i produktet.

”Svanemerket gjør det enklere for alle som bruker katetre på det nordiske markedet å gjøre et bra miljøvalg, uten å gå på kompromis med kvalitet og sikkerhet. Vårt selskap har som ambisjon å gjøre en virkelig forskjell for alle som bruker våre produkter, men også for samfunnet for øvrig”, sier Håkan Strandberg, Vice President for den Nordeuropeiske salgsdivisjonen, Wellspect HealthCare.

De katetre som er først ute med å bli Svanemerket er: LoFric Elle, LoFric Origo, LoFric Sense, LoFric Hydro-Kit og LoFric Primo. Samtlige katetre kommer på markedet i Svanemerket pakning i løpet av de kommende månedene.

Nå blir det enklere for deg som bruker tappekatetre å velge et miljømerket kateter.

LoFric Elle Customer box med Svanen logga

Les mer om Svanen

Les mer i bærekraftsrapporten vår for 2021