På leting etter svar på utfordringene jeg har med funksjonelle tarmproblemer

Publisert av Gry Sveinhaug, 02.apr.2020

Dette er det andre av tre innlegg om hvordan Transanal Irrigasjon (TAI) kan hjelpe personer med funksjonelle tarmforstyrrelser.

fbd-sarah

“Jeg ble henvist til en spesialist på St George sykehus, og ble satt på stimulerende behandling. Med denne behandlingen, måtte jeg dra til en klinikk annenhver uke for å få strøm på nervene til anus, i et forsøk på å styrke muskulaturen i det området. Det så ut til å virke, da jeg hadde færre uhell. Behandlingen fungerte bare i noen få uker, og snart var jeg tilbake der jeg var før behandlingen. På en oppfølgingstime ble jeg tilbudt å prøve TAI. I starten virket det litt forvirrende, men det var veldig lett å finne ut av det. Jeg kan helt ærlig si at det har forandret livet mitt.»

–Sarah

Transanal irrigasjon (TAI) er en utprøvd terapi for behandling av tarmproblemer. Terapien er basert på vann som skylles gjennom tarmen for å hjelpe avføringen. Man bruker kun lunkent vann, og derfor er TAI både en trygg og enkel metode for å tømme tarmen.

Det finnes to typer irrigasjonssystemer, manuelt og elektronisk. Manuelle systemer kan brukes over alt, men brukeren må vite hvordan man gjør det, mens elektroniske systemer kan automatiseres. Det irrigasjonssystemet som Sarah valgte, er det første i verden med et intelligent system som kombinerer en automatisert prosess med en digital applikasjon. TAI vil dermed være tilgjengelig for alle som har problemer med tarmen, uansett diagnose.

Emne: tarmdysfunksjon, transanal irrigasjon (TAI), funksjonell tarm