Slik reduserte jeg antall urinveisinfeksjoner

Publisert av Wellspect HealthCare, 03.jan.2023

Niko Sommer har ett mål: å vinne en medalje på de paralympiske leker i vintersport i 2026. Han kombinerer forelesninger og seminarer med trening og sykling ved Leopold Franzen-universitetet i Innsbruck, Tyskland. Og trening er mye lettere i bakken hvis du har riktig type kateter.

Niko_no

I 2017 hadde 16 år gamle Niko Sommer en alvorlig ulykke under trening i skiløypene og fra den dagen har han hatt en ryggmargsskade. Ren intermitterende kateterisering (RIK) har siden vært en viktig del av livet hans.

"Tidligere, da jeg gikk på ski, var kateterisering alltid et stort problem," sier Niko.

Men etter å ha prøvd det hydrofile kateteret LoFric Origo fra Wellspect, fant han noen fordeler som gjorde en reell forskjell.

— De blir ikke like fort kalde, så jeg kan alltids bruke dem, sier 21-åringen.

Det var i et intervju for en tid tilbake med Martin Schenk, leder for Rollt. Magazine at Niko ble introdusert for Wellspects produkter og prøvde dem selv.

"Først merket jeg at kateteriseringen tok litt lengre tid enn med mitt forrige produkt, men jeg opplevde også betydelig færre urinveis- og blæreinfeksjoner."

Og så begynte evnen til å tømme blæren helt og selve blæremuskulaturen å bli bedre», fortsetter han.

Niko husker at han etter omtrent et år hadde en urologisk undersøkelse og ble spurt om han hadde endret seg eller gjort noe annerledes – hva var årsaken til denne forbedringen i blærehelsen? Den åpenbare endringen Niko hadde gjort var å begynne å bruke LoFric Origo, så det var klart for ham at forbedringen måtte skyldes Wellspects produkter.

Niko følte at lengden og charrière-størrelsen (tykkelsen på røret) til LoFric var mye bedre tilpasset hans anatomi, og den glatte overflaten på katetrene, Urotonic Surface Technology, sammen med den kontaktløse teknikken som tilbys av LoFric Origo, bidro for at han forbedrer blærehelsen.

Niko forklarer: "I begynnelsen kan håndteringen være uvant og ta litt mer tid. Men du bør selv observere om kroppen føles bedre eller blir hjulpet av det." Alt nytt er litt uvant i begynnelsen. . .

Selv merket han også i det lange løp at prosessen med å kateterisere med Wellspect-produkter er like rask som med hans forrige produkt. "Dessuten," legger Niko til, "er alt nytt litt ukjent i begynnelsen."

Parathlete_Niko_Sommer_smiling_portrait

Nico Sommer 

Les mer om oppstart i RIK her

Abonner på bloggen vår