Hvordan Transanal Irrigasjon hjelper meg å leve det livet jeg ønsker

Publisert av Gry Sveinhaug, 07.mai.2020

Dette er siste del i en serie på tre deler der vi snakker om hvordan Trananal Irrigasjon (TAI) kan hjelpe personer med funksjonelle tarmproblemer.

fbd-sarah-3

“Transanal Irrigasjon tømmer meg, og for meg som har irritable tarm har det hatt god effekt på det også. Det har hjulpet meg å regulere blodsukkeret (jeg har diabetes), noe som virkelig overrasket meg. Jeg føler meg tryggere når jeg går ut. Det er ikke nødvendig å lide i stillhet. Det er mange som har inkontinensproblemer, og det skal ikke være noe man må skamme seg over. Med TAI kan jeg være selvstendig, og det er det viktigste for meg." 

–Sarah

Funksjonelle tarmproblemer påvirker livet på jobb, hjemme og sammen med familie og venner. TAI hjelper til med å overvinne utfordringer som ellers ville begrense livet deres.

For pasienter med funksjonelle tarmproblemer, er det stor sannsynlighet for at behandling med TAI skal fungere. 86% av pasientene bruker fortsatt TAI etter åtte måneder1, fordi de merker at det fungerer. TAI bør vurderes på et tidlig stadium, og kan være den løsningen som gir dem et normalt liv igjen.

Personer som er trygge med kroppen sin, kan både planlegge aktiviteter og tillate seg å være spontane. Alle har rett til å kjenne på den selvstendigheten og kunne leve det livet de ønsker.

Lær mer om TAI


  1. Ref: Sigvardsson et al., ADHERENCE TO TRANSANAL IRRIGATION BY NAVINA SYSTEMS, Neurourology and Urodynamics 2018