En revolusjon i dine hender

Publisert av Gry Sveinhaug, 30.jan.2020

Mange kreative ideer er testet og forkastet i utviklingen av vårt nye kvinnekateter. Det var en ide som stakk seg ut, og den er finjustert til perfeksjon. Dette er historien om LoFric Elle!

lofric-elle-a-revolution-in-your-hands

Vi har tatt en prat med Per Andersin, produktutvikler som har vært med i prosjektet fra dag en.

Det er så mange ting å ta hensyn til når man utvikler et nytt kateter. Hver bruker har ulike behov, og det er en utfordring å lage et produkt som passer til alle. LoFric Elle har noe for alle, og vi er fornøyd med resultatet.

Prosjektomfanget var å utvikle et nytt premium kvinneprodukt med ny type innpakning. Lite, diskret og et ikke-medisinsk utseende. Ideene var mange, noen av dem var helt på jordet, men det er bra:

Det er strengt forbudt å kritisere eller avfeie ideer under en brainstormingfase. Det er mye bedre med 50 idiotiske ideer enn kun en realistisk. Disse ideene genererer nye ideer, som fører deg nærmere en løsning.

Tenk som en bruker

For å kunne lage et produkt som virkelig er nyttig for brukere, var det viktig for prosjektteamet å forstå brukernes behov. Mange brukere har vært involvert i utprøving av ulike prototyper og kommet med tips til forbedringer, men prosjektmedlemmene ønsket å sette seg i deres situasjon.

Vi kjøpte faktisk en rullestol og et toalett som vi brukte både til å simulere toalettbesøk, og til å demonstrere produktet. Det ga oss en forståelse av en del utfordringer som er knyttet til kateterisering, og dermed kunne vi ta hensyn til disse.

Ideutvekslingen endte opp i ti prototyper, som deretter ble sammenlignet og veid opp mot hverandre, før teamet valgte ut den som virket mest lovende til videre utvikling.

Tidspress

Produktutvikling er en tidkrevende prosess, og hadde det ikke vært for en satt deadline kunne man holdt på med finjustering i det uendelige. I dette prosjektet fantes det ikke rom for forsinkelser, og de ulike teamene jobbet parallelt for å rekke fristen.

Tidligere har vi jobbet mer kronologisk. Man gjorde seg ferdig med utvikling, deretter overtok produksjon. Denne gangen har alle jobbet side om side. Vi flyttet faktisk inn på samme kontor, for at det skulle være lettere å prate sammen, og å ta raske avgjørelser og justeringer.

Det har kommet en del nye katetre på markedet de siste årene, men endringen som er gjort har ofte vært knyttet til design. Designforbedring har også vært viktig i dette prosjektet, men uten at det har gått ut over funksjon. Dette katetret åpner for en helt ny måte å kateterisere seg på, og gir flere kvinner muligheten til å klare det på egen hånd.

Hylsen brukes som håndtak, og det gir mange fordeler. Hvis bruker trenger hjelp med kateteriseringen, skaper håndtaket en avstand mellom pleier og bruker. En avstand som betyr mye for begge.

Nå kan teamet endelig høste resultatet av all jobbingen. La oss se på det første katetret med et L-formet håndtak: LoFric Elle. Vinkelen endrer alt, trykk på linken for å finne ut hvordan!

Lær mer om LoFric Elle

Emne: ren intermitterende kateterisering (RIK)