Våre raske handlinger for å håndtere Covid-19-pandemien

Publisert av Wellspect Norway, 11.jun.2021

For de fleste av oss var 2020 virkelig et utfordrende år, men for noen av oss var det mer utfordrende enn for andre. I arbeidet vårt støtter vi mennesker som lider av urinretensjon eller kronisk obstipasjon, og brukerne våre er avhengige av produktene våre for at hverdagen skal fungere. I tillegg til at de må håndtere pandemien, har de også hindringer de er nødt til å overvinne hver dag, hvert eneste år. For dem er produktene våre avgjørende for livskvaliteten. Målet vårt er å utgjøre en virkelig forskjell hver eneste dag. Ved hjelp av produktene våre kan brukerne få et friere og mer uavhengig liv.

NO SoMe Blog 1-1

Vi er stolte av at vi til tross for pandemien og utfordringene den brakte med seg, klarte å opprettholde leveringsvolumene og dermed sikre brukernes helse og velvære.

I det øyeblikket Covid-19 pandemien inntraff, ble vi tvunget til å revurdere hvordan vi beskytter helsen og sikkerheten til de ansatte og kundene våre, samtidig som vi opprettholdt evnen til å produsere og levere produkter som er viktige for folk som trenger dem hver dag, uavhengig av Covid-19-pandemien eller andre faktorer.

Ved hjelp av våre dedikerte ansatte klarte vi å få på plass løsninger i løpet av veldig kort tid

Svenn Poulsen, konserndirektør i Wellspect

Vi identifiserte umiddelbart tre prioriteringer. De to første handlet om å sikre at vi kunne levere produktene våre til brukerne og holde produksjonen i gang. Den tredje handlet om å beskytte sikkerheten til våre ansatte som er involvert i produksjon, kvalitetskontroll, vedlikehold og andre viktige støttefunksjoner som holder produksjonen i gang. Personalet på anlegget ble raskt redusert til et minimum, og de av oss som kan utføre oppgavene våre utenfor anlegget, har jobbet hjemmefra siden midten av mars 2020.

For å kunne håndtere utfordringene som Covid-19-pandemien stilte oss overfor, møttes konsernledelsen i Dentsply Sirona regelmessig for å overvåke situasjonen og opprettet et kriseinformasjonssenter som jevnlig informerte alle ansatte om utviklingen og virksomhetens retningslinjer. Disse inkluderte blant annet fleksible arbeidsordninger og forebyggende veiledninger for å opprettholde et sunt arbeidsmiljø.

På Wellspects anlegg gjorde vi endringer i de planlagte aktivitetene for å oppfylle alle krav til arbeidsmiljø for de ansatte som jobbet på anleggene eller hjemmefra. Vi jobbet hardere og arrangerte for eksempel nettseminarer for inspirasjon, motivasjon og underholdning, basert på lokale initiativ. For å styrke våre ansatte i møtet med pandemiens utfordringer oppmuntret og tilrettela selskapet forskjellige velferdsaktiviteter, som mental trening og ergonomiveiledning for de som jobber hjemmefra.

Tiltakene ble fullt og helt akseptert av de ansatte, og vi satte alle vår ære i å beskytte produksjonen, siden vi vet at produktene våre er avgjørende for de som er avhengige av dem

Jimmy Pedersen, visepresident, produksjon og forsyningskjede

Det har vært vanskelig i alle deler av samfunnet. Fremfor alt er pandemien en tragedie for mange mennesker, inkludert våre egne ansatte. Vi er svært takknemlige for forståelsen og støtten mellom våre kolleger og team.

I tillegg til at vi måtte tilpasse virksomheten til utfordringene pandemien stilte oss overfor, er vi veldig stolte over at vi også greide å gjennomføre flere viktige skritt i bærekraftsarbeidet vårt. Noen av disse er:

  • Vi vedtok en ny 5-årsstrategi med vekt på bærekraft
  • En ny prosess for belegging av katetre ble introdusert på anlegget i Mölndal, noe som reduserte energi- og vannforbruket, og som benytter et mer miljøvennlig, 100 % biobasert løsemiddel
  • Opplæring i bærekraft for våre salgsrepresentanter
  • En ny løsning ble lagt til i produktporteføljen: Navina Fecal Incontinence Insert
  • En reduksjon i karbonavtrykket til LoFric Sense takket være en oppdatering av materialet i emballasjen
  • Farlig avfall ble redusert med totalt 10 %, og kassert kateteravfall ble redusert med 41 % ved det tyrkiske anlegget
  • Farlige kjemikalier ble faset ut eller redusert på begge produksjonsanleggene

Les mer i bærekraftsrapporten vår for 2020